Всекидневната - интериорни решения

Обзавеждането на една всекидневна не е лека задача, въпреки че дамите като цяло имат предимство в това отношение с вродения си усет към подходящата подредба на мебелите в дома.
Един от важните въпроси, на които трябва да си отговорите, избирайки мебелировка за дневната, е с каква тапицерия да са мебелите за почивка и отдих. Кожените мебели винаги са на почит и са добър избор. Още повече че се и почистват и поддържат много по-лесно от мебелите с текстилни или друг вид тапицерии. Един от минусите на този вид мебели е тяхната сравнително по-висока цена. Но с разширяването на мебелната индустрия и по-голямата конкуренция на пазара много фирми предлагат вече и доста изгодни и бюджетни решения за своите клиенти. 

Vsekidnevna

При избора на кожен диван или кожена холова гарнитура продуктите от естествена кожа винаги са за предпочитане, но имайте предвид, че с напредъка на технологиите изкуствените еко кожи в много отношения вече почти не отстъпват на естествена кожа. Освен това са и "еко", а както знаем, това понятие е все по-модерно последните години.
Високото качество и устойчивост на външни влияния, температурни промени, петна, замърсяване и влага правят кожата особено подходящ вид тапицерия за случаите, в които у дома живеят не само възрастни, а и деца или домашни любимци.

Друг важен въпрос, който няма как да пропуснем, е изборът на мебелите според пространството.
Не всеки хол разполага с достатъчно простор и пространство, в което въображението на декоратора да се развихри така че да побере много мебели. За щастие съществуват доста различни трикове и хитрини, чрез които да оползотворим максимално ограниченото пространство във всекидневната, така че да постигнем едновременно уют и визуален простор.


Използването на меки и светли тонове в стаята, както и прозрачни стъклени маси или мебели с тънка и фина конструкция са добър вариант за постигането на тази цел. Боядисването на стените в два различни цвята, така че едната стена да представлява акцент в помещението, е още една идея. Разбира се разликата в нюансите не бива да е прекалено голяма и контрастна. Една-две идеи по-светла или тъмна стена е достатъчно. На този своеобразен кът в дневната можем да разположим подходяща етажерка или малка секция, която да внесе допълнителен акцент.


Изборът на подходяща секция е свързан не само с цвета или формата на околните мебели, т.е. с интериора, а и зависи и от фактори като големината на телевизора, да речем. В днешно време големите плоскоекранни телевизори с широк диагонал са неизменна част от всяка една всекиднвана или трапезария. В този смисъл избирайки секция за вашия хол, трябва да я съобразите с големината на телевизора. Пазарът предлага достатъчно широк избор на различни видове секции по размер и форма, така че да паснат на всяко жилище. Постранството, което е отредено на телевизора, трябва да е достатъчно да побере не само наличния към момента телевизор, а и такъв, който би бил закупен на по-късен етап. Имайте предвид, че технологиите се развиват със скорост, който бързо би ви изкушила да смените стария екран с нов, по-тънък и качествен, но и по-голям по размер.
Разбира се, ако не успеете да намерите в интернет или по магазините подходяща за вас секция, винаги можете да я поръчате на фирма, която изработва мебели по поръчка.
Фирма "ТОРО Мебел" също предлага такава услуга и спокойно можете да се обърнете към нас за изработка на секция, или друг вид мебел, по проект. Също така можете да посетите нашия шоурум на адрес гр. Пловдив, ж.к. Тракия, бул. Освобождение № 39А.

Вашите отзиви:

Tanya

Вашите отзиви:

Danail

Вашите отзиви:

Anna

Copyright © 2010 - 2023г. Мебели Торо. Всички изображения и логото на този сайт са собственост на Торо Мебел ООД и използването им без позволение не е разрешено! Design by EXCOM EOOD.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!