TOP BOTTOM

В тази секция ще публикуваме интересни и любопитни статии, свързани с мебелната индустрия и изработването на различните видове мебели - изделията, които оформят вида и стила на нашия (Вашия) дом.

Малко за мебелите

Za MebeliteЗамисляли ли сте се откъде идва думата "мебел"? Ето малко любопитна информация от свободния източник Wikipedia:
Мебел (на латинскиmobile, подвижен) е обобщаващо понятие на предметите от обзавеждането на едно жилище, предназначени да улеснят ежедневната човешка дейност като хранене, седене, спане, почивка, съхраняване на книги, инструменти, дрехи и кухненски прибори. Примери за мебели са столовемасилеглагардеробидивани. Тези от тях, които служат за съхранение, често имат врати,чекмеджета и рафтове. Мебелите могат да бъдат и продукт на декоративно изкуство.

Прочети още...

Спалнята според Фън Шуй

Spalniata fengshuiСигурно сте чували за Фън Шуй - така нареченото изкуство за хармонизиране на дадено място според разбиранията за енергията Ци и нейното място в живота ни.

"Ци се носи по вятъра и се разпилява, но се запазва, когато срещне вода."

Спалнята е едно от ключовите места във всеки един дом. На нея разчитаме за комфорта и спокойствието, които са ни нужни след дълъг и изтощителен работен ден. В този смисъл нейната подредба и интериор заемат важно значение.

Прочети още...

Удобното легло

Udobnoto LegloЛеглото е центърът на всяка една спалня.
Всички знаем, че когато наближи часът за сън, винаги можем да разчитаме на леглото за нужната ни почивка и презареждане за новия ден. Но тук изниква и един доста важен въпрос - дали сме се постарали то да е достатъчно комфортно и удобно, за да ни даде нужната енергия и спокойствие през нощта?
Дали заради финансови причини, дали заради пренебрегване на това важно услоеие, често оставяменастрана този фактор и свикваме с леглото, без да се постараем да го приведем във вида, който ни е нужен за максимално удобство.

Прочети още...

Всекидневната - интериорни решения

VsekidnevnaОбзавеждането на една всекидневна не е лека задача, въпреки че дамите като цяло имат предимство в това отношение с вродения си усет към подходящата подредба на мебелите в дома.
Един от важните въпроси, на които трябва да си отговорите, избирайки мебелировка за дневната, е с каква тапицерия да са мебелите за почивка и отдих. Кожените мебели винаги са на почит и са добър избор. Още повече че се и почистват и поддържат много по-лесно от мебелите с текстилни или друг вид тапицерии. Един от минусите на този вид мебели е тяхната сравнително по-висока цена. Но с разширяването на мебелната индустрия и по-голямата конкуренция на пазара много фирми предлагат вече и доста изгодни и бюджетни решения за своите клиенти. 

Прочети още...

Диванът - остров на щастието

DivaniЗа обзавеждането на студио или гарсониера изборът вероятно ще падне върху дивани с по-малко места, с възможност да ги направите по-просторни, ако решите да използвате разтегателната им функция.

Въпреки че диванът е по-малък, може да създаде приятно кътче в апартамента. Пред диваните обикновено се поставят килими и черги, а до тях - цветни лампи. Могат да се добавят и декоративни възглавници с пълнеж от формован силиконизиран пух. Формованата структура придава мекота и комфорт на декоративните възглавници, както и висока дълготрайност.
Диванът - щастлив остров, където може да се съберете със семейството си, за да споделите чаша чай, да поговорите с приятели или да разкажете своите истории.

Прочети още...

Извършвани услуги

- консултации за пространственото разпределение на обзавеждането

- проектиране на мебели

- избор на дървесен материал -
  ПДЧ и МДФ, кантове и лайсни

- производство на кухненски мебели

- доставка и монтаж на кухнеското обзавеждане

                                                        Прочетете повече...

Партньори

Някои от нашите партньори са:

www.magniflex.bg- матраци

www.donalmohadon.bg - матраци

www.genomax.eu

www.matraciparadise.com - матраци

www.dusitex.bg - матраци

www.leksgroup.com - уреди за вграждане

Контакти

гр. Пловдив, жк. Тракия

бул. Освобождение №39А

лице за контакт: Радка Мичорова

тел. +359 878 58 51 29

e-mail: office@design-toro.com

Фирма "Торо Мебел" ООД

 

  

pause
/
up
show menu
Our website is protected by DMC Firewall!